November 5, 2009

Performance Jerome Rothenberg & Charlemagne Palestine

05.11.2009

Jerome Rothenberg is sedert de jaren vijftig actief als schrijver, dichter, antologist en vertaler. Hij staat ook bekend als een adembenemend performer; zijn gedichten dienen eerder gehoord dan gelezen te worden. Hij krijgt op deze voorstelling bij Logos de assistentie (of concurrentie?) van een andere ikoon in het performance – genre, de enige echte Charlemagne Palestine.

——————————–

Jerome Rothenberg has been active since the 1950s as a writer, poet, anthologist and translator. He is a breathtaking performer besides: many of his poems are to be heard rather than – or as well as – read. For this performance at Logos, another icon of performance art, his former student Charlemagne Palestine will share (or compete for?) the spotlight.