July 10, 2009

Impromptu #2: California, Belgium

Start de zomer met optredens van dichters K.Lorraine Graham en Mark Wallace gevolgd door een ‘Impromptu’ afterparty. Als wij de blogs van de dichters mogen geloven, staan ons hoelahoepen, handstands en leveraged buy-outs op Wall Street te verwachten. Het wordt een avond vol verrassingen.

Impromptu afterparty: blijf achteraf zeker nog even in Galerie Link voor een glasje wijn, huisgebakken koekjes en de meest diverse en onverwachte performances die er kunnen ontstaan. Breng naast je vrienden ook een korte tekst of muziekstuk mee en trakteer ons op alles wat de microfoon aankan!

Spelregels: iedereen die het wil, krijgt maximum drie minuten de tijd om eigen werk te brengen. Kwestie van iedereen aan bod te laten komen en een zo breed mogelijke waaier van poëzie en muziek te horen. Bij onze eerste impromtu-avond in april hoorden we een kaleidoscoop van Engelse kinderliteratuur en Franstalige anticlericale teksten tot Vlaamse majorettes en een tarotlezing in klankpoëzie. Hou dus opnieuw je hart vast.

K. Lorraine Graham is schrijfster en kunstenares. Haar boek Terminal Humming (Edge Books, 2009) is juist deze maand verschenen, en daarnaast heeft ze een aantal ‘chapbooks’ (poëziebundels uitgegeven door kleine uitgeverijen) gepubliceerd, waaronder Large Waves to Large Obstacles, dat binnenkort bij het Take Home Project verschijnt. Verder is haar werk te zien in tijdschriften als Traffic, Area Sneaks en Foursquare. Ze woont momenteel in Zuid-Californië met haar partner Mark Wallace en haar muspapegaai Lester Young.

Mark Wallace is auteur van een aantal poëziebundels en chapbooks met poëzie, fictie en kritiek. Zijn bundel Temporary Worker Rides A Subway won de Gertrude Stein Poetry Award in 2002 en is bij Green Integer Books uitgegeven. Verder schreef hij het multi-genre werk Haze en de roman Dead Carnival. Zijn kritische artikels en recensies zijn in verschillende publicities verschenen, en samen met Steven Marks voerde hij de redactie van Telling It Slant: Avant Garde Poetics of the 1990s (University of Alabama Press), een verzameling van 26 essays van verschillende auteurs. Zijn meest recente publicatie is een verhalenbundel, Walking Dreams (2007), en een poëziebundel, Felonies of Illusion (2008). Hij doceert aan de California State University San Marcos.
Galerie Link, Blekersdijk 39, Gent.

10 juli 2009, 20u00

———————-

Start the summer with poetry all the way from California, at a sun-kissed Krikri evening followed by an ‘Impromptu’ afterparty. If the blogs of poets K. Lorraine Graham and Mark Wallace are anything to go on, we can expect anything from hula hoops and handstands to leveraged buy-outs on Wall Street.

Impromptu afterparty: please do stay in the Galerie Link after the readings for a glass of wine, homemade cookies and the most wide-ranging and unexpected performances you can imagine. Bring all your friends and a short text or piece of music, and treat us to whatever the microphone can take.

What is an impromptu? Anyone who wants to will have a maximum of three minutes to perform their own work. The idea is for everyone to get a chance to do their thing and to hear as wide a range of poetry and music as possible. At our first impromptu evening in April, we heard everything from a children’s story in English and an anti-papist declamation in French to Flemish majorettes and a sound poetry tarot card reading. So take a deep breath and hold onto your seats.

K. Lorraine Graham is a writer and visual artist. She is the author of Terminal Humming (Edge Books, 2009) and several chapbooks, including Large Waves to Large Obstacles, forthcoming from Take Home Project. Her work has appeared or is forthcoming in Traffic, Area Sneaks, Foursquare and elsewhere. She currently lives in southern California with her partner, Mark Wallace, and Lester Young, a pacific parrotlet. You can find her online at terminalhumming.blogspot.com

Mark Wallace is the author of a number of books and chapbooks of poetry, fiction, and criticism. Temporary Worker Rides A Subway won the 2002 Gertrude Stein Poetry Award and was published by Green Integer Books. He is the author of a multi-genre work, Haze, and a novel, Dead Carnival. His critical articles and reviews have appeared in numerous publications, and along with Steven Marks, he edited Telling It Slant: Avant Garde Poetics of the 1990s (University of Alabama Press), a collection of 26 essays by different writers. Most recently he has published a collection of tales, Walking Dreams (2007), and a book of poems, Felonies of Illusion (2008). He teaches at California State University San Marcos.

Galerie Link, Blekersdijk 39, Ghent.

10 July 2009, 20:00